Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΡΙΤΣΙΑ..ΠΡΟΣΕΞΤΕ!


Do’s:
Φέτος το φθινόπωρο , όπως άλλωστε και κάθε φθινόπωρο θα φορεθούν σκούρα χρώματα
Μας αρέσουν λοιπόν σκούρα και μουντά χρώματα στα νύχια. Επιλεγούμε δηλαδή χρώματα όπως το μπορντό ,το βαθύ κόκκινο , το σκούρο πράσινο (κυπαρισσί) και ίσως αποχρώσεις στο χρώμα του δέρματος (καφέ σκούρο ⁄ ανοιχτό , μπεζ). Σταθερή αξία παραμένει ωστόσο το γαλλικό μανικιούρ σε επίσημες περιστάσεις.
Όσον αφορά το βάψιμό μας επιλέγουμε επίσης σκούρες αποχρώσεις. Οι σχεδιαστές προτείνουν άβαφα χείλη η σκούρο ανοιχτό μωβ , μελανί , βαθύ φούξ και σκούρο κόκκινο κραγιόν κατά προτίμηση ματ .
Χρησιμοποιείτε πάντα μολύβι χειλιών! Αρχικά μεγαλώνει τα χείλη και τα κάνει να φαίνονται καλοσχηματισμένα. Στη συνέχεια σταθεροποιεί το κραγιόν η το lipstick , με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη και όλη τη μέρα! Όσες από εσάς επιθυμείτε να τονίσετε τα χείλη σας ,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μολυβί και να το απλώσετε όχι μόνο στο περίγραμμα αλλά σε όλη την επιφάνεια των χειλιών (κατά προτίμηση σε αποχρώσεις σάπιου μήλου , κόκκινου και ροζ) και χωρίς να βάλετε κραγιόν να εφαρμόσετε διάφανο lip gloss (υπάρχουν ειδικά  lip gloss που φουσκώνουν τα χείλη). Θα μείνετε ιδιαίτερα ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα!
Γενικά το χειμώνα και ιδιαίτερα το φθινόπωρο το make up ενδείκνυται να κυμαίνεται σε πιο μουντές αποχρώσεις και να είναι έντονο σε σχέση με άλλες εποχές του χρόνου. Έτσι προτιμάμε έντονα μάτια σε smoky cat look , σκιές σε όλες τις γήινες αποχρώσεις .
Επιπλέον οι σχεδιαστές προτείνουν ψηλές δερμάτινες μπότες με τακούνι η χωρίς , αλλά και χαμηλά lace up μποτάκια με χοντρό η λεπτό τακούνι . Οι τσάντες φέτος θα είναι ,κλασσικά , δερμάτινες μεγάλες σε τετράγωνο σχήμα και σε καφέ , πράσινες σκούρες και μαύρες αποχρώσεις . Οι τσάντες φάκελοι  συνεχίζουν όμως να μας αρέσουν.
Τέλος , φέτος θα φορεθούν πολύ τα χρώματα τις παραλλαγής ,που επιστρέφουν δυναμικά στη μόδα, το χακί και το κυπαρίσσι ,καθώς και τα σακάκια . Λατρεύουμε επίσης το δέρμα και τις λεπτομερές τρουκς .
Don’t ’s:
 
x Το λεοπάρ και γενικά το animal print δεν είναι πλέον στην μόδα! Λέμε «ναι» μόνο σε λεπτομέρειες animal print  όπως οι λεπτομέρειες σε τσάντες , hair bands και φουλάρια. Μας αρέσει ωστόσο το ζεβρέ πολύ περισσότερο από το λεοπάρ .
x Δεν βάφουμε έντονα και τα χείλη και τα μάτια και συγκεκριμένα σε έντονα χρώματα . Επιλεγούμε τι από τα δυο θέλουμε να τονίσουμε . Με σκούρες αποχρώσεις στα μάτια προτιμάμε ανοιχτό χρώμα στα χείλη και το αντίθετο.
x Μέγιστο σφάλμα είναι να βάφουμε τα μάτια ενώ φοράμε κόκκινο έντονο κραγιόν στα χείλη . Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούμε μια μαύρη μάσκαρα ( κατά προτίμηση της Μaybeline new York” ) σε μεγάλη ποσότητα και προσθέτουμε μαύρο μολύβι στο πάνω βλέφαρο.
x Ανακεφαλαιώνοντας , ντυνόμαστε και βαφόμαστε ανάλογα με τα χρώματα μας και με κριτήριο ποιο ρούχα μας εφαρμόζει και μας πηγαίνει καλύτερα .Για παράδειγμα μια κοπέλα με παραπάνω κιλά δεν θα ήταν αισθητικό να φορά κολάν και εφαρμοστά μπλουζάκια ,όπως μια μελαχρινή να χρησιμοποιεί σκούρο και έντονο make up .
 Αυτές ήταν οι συμβουλές μου ,σύμφωνα με το περιοδικό Harper’s Bazaar .
Της Γιώτας  Μπερτσιμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου