Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΟΡΙΑ... ΠΡΟΣΕΞΤΕ!


  Σε ένα τεύχος ΕΚΠΛΗΞΗ θα μιλήσουμε για την ενδυμασία που η μόδα προστάζει τον χειμώνα του 2012-2013 … για τους άνδρες! Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και οι άνδρες έχουν ψυχή, διότι η μόδα δεν αποτελεί μονοπώλιο των γυναικών!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ : Οι συμβουλές μου θα ήταν καλό να εφαρμοστούν χωρίς να χάνει ο καθένας την προσωπική του ταυτότητα.

DO’s:

Φέτος, αναφορικά με τα χρώματα της εποχής, αυτά θα είναι το μαύρο, το σκούρο μπλε και πράσινο, το καφέ, το γκρι, αλλά και το -πιο ζωηρό συγκριτικά με τα προαναφερθέντα- κόκκινο.

Αρχικά λοιπόν, θα φορεθούν ανεπιφύλακτα τα δερμάτινα jacket, καθώς και τα δερμάτινα αρβυλάκια, τα οποία οι σχεδιαστές φαίνεται να εκτιμούν ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια, το must της ανδρικής ενδυμασίας, τα πουκάμισα ! Τα τελευταία θα συνεχίσουν δυναμικά και αυτή τη σεζόν. Τα χρώματα και τα σχέδια τους θα ξεκινούν από μονόχρωμα πουκάμισα με μικρές λεπτομέρειες του μπλε και του κόκκινου και θα τελειώνουν σε «τολμηρά» καρό πουκάμισα . Αυτά μπορούν να φορεθούν είτε ανοιχτά με ένα στενό μπλουζάκι , είτε κουμπωμένα, έχοντας την μια άκρη του πουκαμίσου μέσα στο παντελόνι και το υπόλοιπο να πέφτει χαλαρά πάνω στο τζιν, ή έχοντας το πουκάμισο εντελώς έξω από το τζιν . Ο τέλειος συνδυασμός κατ’ εμέ; Καρό πουκάμισο με μπλε και κόκκινες ρίγες, μπλε σκούρο σκουφάκι, δερμάτινο jacket, ένα σκούρο– όχι πολύ φαρδύ,όχι πολύ στενό- τζιν και το αγαπημένο σας αθλητικό μποτάκι σε άσπρο, κατά προτίμηση,
χρώμα .

Όσον αφορά τα τζιν , δυστυχώς φέτος η μόδα αποχαιρετά τα φαρδιά τζιν και υποδέχεται τα skinny τζιν. Συγκεκριμένα η D&G προτείνει για την χειμερινή και φθινοπωρινή της κολεξιόν τζιν σε skinny γραμμή, με το τελείωμα τους γυρισμένο προς τα έξω .

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ. Όσοι πήγατε στρατό θα δικαιωθείτε που τα κρατήσατε, όσοι πάλι όχι θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που τα πετάξατε! Αλλά και όσοι δεν είχατε ακόμη αυτή την «ευχάριστη» εμπειρία , εφοδιαστείτε με t-shirts, jackets, πουκάμισα και παλτό, με κούμπωμα στα πλάγια, γιατί … το στρατιωτικό επανέρχεται δριμύτερο στη μόδα φέτος! Προτιμήστε λοιπόν τα ανωτέρω είδη σε military style, σκούρο πράσινο και κυπαρισσί και σε χρώματα παραλλαγής.

Για ένα πιο επίσημο ντύσιμο  αγαπάμε τα σακάκια, τα παπιγιόν, τις κλασσικές τιράντες και τις λεπτές, ίσιας γραμμής, γραβάτες! Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να φορέσουμε σακάκι, με άσπρο πουκάμισο  και μαύρο παπιγιόν ή γραβάτα, τζιν (ανοιχτό ,το οποίο ενδέχεται να είναι και σκισμένο) και αθλητικό άσπρο μποτάκι προκειμένου να «σπάσει» λίγο το επίσημο ύφος που προσδίδει η γραβάτα και το παπιγιόν.

Τέλος, δυο αναπόσπαστα αξεσουάρ του χειμώνα, που είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα χρήσιμα και πολύ στυλάτα – αν φορεθούν κατάλληλα- είναι τα κασκόλ – φουλάρια και τα σκουφάκια . Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα δυο είναι ικανά να κάνουν ένα απλό ντύσιμο να μοιάζει πιο περιποιημένο και παράλληλα να προσφέρουν κάλυψη από το κρύο της εποχής. Όπως προανέφερα, τα σκουφάκια, τα χρώματα των οποίων μπορούν να είναι το άσπρο, το μαύρο, το μπλε σκούρο και το γκρι, είναι δυνατόν να συνδυαστούν με πουκάμισο και χαλαρά t-shirts (προτιμάται η μονοχρωμία), κοντομάνικα ή μακρυμάνικα και σχετικά λεπτού υφάσματος. Από την άλλη μεριά, τα κασκόλ-φουλάρια μπορούν να έχουν σχέδια και πολλά χρώματα .

DON’T’s:

 x Πρώτον, εσείς οι άνδρες οφείλετε να αποβάλλετε την νοοτροπία ότι όποιος ντύνεται ωραία, προσεγμένα και σύμφωνα με την μόδα, είναι ομοφυλόφιλος. Τέτοιου είδους πεποιθήσεις πηγαίνουν και εσάς και την υπόλοιπη κοινωνία πίσω! Ίσα ίσα ,το γεγονός ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικό έναν περιποιημένο άντρα από έναν όχι τόσο  προσεγμένο και με ωραίο στυλ , πρέπει να σας λέει πολλά ….

X Δεύτερον, πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στους χρωματικούς συνδυασμούς! Ακόμη και ωραίο στυλ να έχετε είναι μεγάλο μείον για εσάς να μην έχετε επιλέξει τον σωστό χρωματικό συνδυασμό . Για να σας διευκολύνω ορισμένοι σωστοί χρωματικοί συνδυασμοί είναι οι εξής : μαύρο –άσπρο –γκρι (ασφαλής συνδυασμός), πράσινο(σκούρο)-άσπρο-καφέ ( πιο τολμηρός συνδυασμός). Γενικότερα σε ένα outfit απαγορεύεται να έχετε πάνω από 3 διαφορετικά χρώματα. Τα παρεμφερή χρώματα , οι αποχρώσεις , ίσως και να επιτρέπεται να υπερβαίνουν τα 3 χρώματα, εννοώντας ότι δεν θα ήταν άσχημο να φορούσατε μαζί άσπρο-καφέ-μπεζ-σκούρο καφέ.

 

 Ευχαριστώ για την προσοχή σας. Ελπίζω να λάβετε υπόψη τις συμβουλές μου για ένα καλύτερο look!



Της Γιώτας Μπερτσιμά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου