Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ALL THE SINGLE LADIES AND GENTS




  Πόσο πολύ μου την σπάνε τα καθυστερημένα που κλαίγονται για το πόσο «ψευτιά» είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, και ότι οι εταιρείες την χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να απομυζούν τα λεφτά του ανυποψίαστου κοσμάκη! Κατ’ ευθείαν στο ψαχνό! Τριάντα λεπτά παιδεύομαι να βρω καλή εισαγωγή, αλλά αν δεν ξεράσω την χολή μου από την πρώτη πρόταση δεν θα αντέξω!
Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, διάφοροι επιτήδειοι, (κυρίως επιτήδειες για να λέμε την αλήθεια) αρχίζουν να αναρτούν ηλιθιότητες του στυλ: «Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια κοροϊδία, επειδή αν αγαπάς κάποιον πρέπει να του το δείχνεις όλο τον χρόνο και όχι μια μέρα μόνο, αλλά αυτά τα λέω επειδή έχω μείνει ΜΠΑΚΟΥΡΙ και κλαίω στο μπάνιο σε εμβρυακή στάση επειδή έμεινα ΜΠΑΚΟΥΡΙ.»
 Ορίστε όλη η αλήθεια, οι σκέψεις των εν λόγω «επιτήδειων».  Αν μπορούσα βέβαια θα χρησιμοποιούσα άλλη λέξη αντί για «επιτήδειοι», αλλά ας όψεται ο Ζβες που μου ζήτησε να μην χρησιμοποιήσω «μεμπτό λεξιλόγιο». Τέλος πάντων. Λοιπόν, βάλτε το καλά στο μυαλό σας ηλίθια παιδάκια: Έχουμε ΠΛΗΡΗ επίγνωση της «ψευτιάς» που περιβάλλει την γιορτή, ωστόσο δεν παραπονιόμαστε για δύο λόγους: 1) Είναι μία καλή ευκαιρία για υπενθύμιση και εκδήλωση τρυφερών συναισθημάτων, και 2) Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για ΧΑ-ΒΑ-ΛΕ. Εγώ, βλέποντας τον Σωτήρη και τον Τσίβρα που εκτελούσαν καντάδες στο ΙΒ σήμερα κατόπιν παραγγελίας το διασκέδασα, όπως και όλο το σχολείο! Επειδή είχε ΠΛΑΚΑ!
Δεύτερο point, και πολύ πιο σημαντικό: Έχουμε ΠΛΗΡΗ επίγνωση των κακών εταιριών που ψάχνουν ευκαιρίες για να πουλήσουν προϊόντα και να πλουτίσουν οι μεγαλοκαρχαρίες και άλλα τέτοια κομμουνιστικά. Μία ερώτηση μονάχα (όπως είπε ο φίλος μου Γιώργος Χατζηθεόκλιτος): Γιατί στις υπόλοιπες γιορτές δεν παραπονιέται κανείς; Δεν ακούω κανέναν να εκφράζει αντίστοιχες ανησυχίες τις Απόκριες. Και δεν τους ακούω επειδή τα στόματά τους είναι μπουκωμένα με  σουβλάκια. Αλλά επειδή από τα σουβλάκια δεν βγαίνει ΓΚΟΜΕΝΟΣ, να’ σου η γκρίνια στις 14 Φεβρουαρίου! Το αντικαπιταλιστικό σας πνεύμα βγάλτε το καλύτερα στο κατάστημα NEPRESSO που άνοιξε στην Μητροπόλεως και είναι γεμάτο κάθε Σάββατο πρωί. Δηλαδή, μία μηχανή που κάνει καφέ έχει δικό της κατάστημα του οποίου του τρέχουν λεφτά απ’ τα μπατζάκια αρκεί να βάζει τον Clooney στις διαφημίσεις της; Πάμε καλά ρε; Ο ίδιος μπετόβλακας που θα τρέξει να πάρει αυτήν την μηχανή θα παραπονιέται πέντε λεπτά αργότερα  επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Οκ…
 
Συνοψίζοντας: Όχι, δεν πιστεύω στον Άγιο Βαλεντίνο, και ναι οι καρδούλες και τα λουλουδάκια είναι λίγο κλισέ, και ναι οι εταιρείες είναι οι χείριστες που εκμεταλλεύονται ένα τόσο αγνό συναίσθημα ωιμέ, και ναι βγάλτε τον σκασμό και απολαύστε την περίσταση κλαψιάρικα ηλίθια. Ο ίδιος που γκρινιάζει για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου παραπονιέται την επόμενη μέρα όταν δεν έχει προλάβει να κάνει τον σχολιασμό για την Λογοτεχνία, επειδή και καλά δεν είχε χρόνο. Αλλά για να γκρινιάξει στο Facebook είχε χρόνο. Επίσης, παραλληλίζω την συμπεριφορά των προαναφερθέντων γκρινιάρηδων με τη συμπεριφορά αυτών που αγοράζουν NESPRESSO. Και δεν το καταλάβατε επειδή δεν κάθεστε να διαβάσετε Λογοτεχνία! Ωπ! Ωωωωωωπ!
Του Γιώργου Τσάμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου