Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

"ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ" ΝΕΟ ΑΙΜΑ

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι είναι όλο και περισσότερο ανοιχτόμυαλοι, πολιτικοποιημένοι, δέχονται το διαφορετικό έως και το επιδιώκουν, ενημερώνονται συνεχώς και ενημερώνουν και τους άλλους για τις εξελίξεις στα πολιτικά δρώμενα. Αυτό είναι εκ πρώτης όψεως πολύ θετικό αλλά πολύ φοβάμαι πως ένα μεγάλο κομμάτι αυτών που δείχνουν αυτή την εικόνα προς τα έξω το κάνει κυρίως επειδή είναι μια πως να το πω.. τάση;
Γιατί βέβαια εύκολο είναι να το παίζει κανείς αντισυμβατικός εκ του ασφαλούς. "Πάω σε ιδιωτικό αλλά το σνομπάρω ταυτόχρονα γιατί βέβαια με αναγκάζουν να έρθω και εγώ δεν έχω άλλη επιλογή." Είναι η μεγαλύτερη ειρωνεία! "Ανεβάζω συνέχεια στο facebook άρθρα περί της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ των γκέι ζευγαριών αλλά έτσι και τους δω στο δρόμο ξινίζω τα μούτρα μου".  "Δηλώνω αριστερός και κάνω ιδιαίτερα με τους πιο ακριβοπληρωμένους καθηγητές." Ε όχι ρε παιδιά γελάνε και οι πέτρες μαζί σας. Το "καλύτερο" είναι βέβαια οι "πλήρως διαμορφωμένες" πολιτικές απόψεις τις οποίες εκφράζουν με κάθε ευκαιρία σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και υπερασπίζονται με πάθος χωρίς πολλές φορές να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι περί τίνος πρόκειται. Είναι βέβαιο ότι ένα άτομο της ηλικίας μας δεν μπορεί να γνωρίζει "τα πάντα" - προφανώς- , για αυτό ηρεμία, δεν πρόκειται να κατηγορηθείτε από κανέναν ότι δεν έχετε άποψη.  
Κάπου διάβασα ότι η αμάθεια είναι χίλιες φορές καλύτερη από την ημιμάθεια και δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο συμφωνώ. Πολύ προτιμότερο είναι να ασχολείται κανείς με τη σόουμπιζ και να το παραδέχεται παρά να το παίζει πολιτικοποιημένος και σοβαρός μη ξέροντας που παν τα τέσσερα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων : Δεν υπονοώ ότι πρέπει να ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα και να αδιαφορούμε για το τι συμβαίνει στον κόσμο, ιδιαίτερα στην εποχή μας και στην ηλικία μας, που σε λίγο καιρό τα άτομα της χρονιάς μου θα ψηφίζουν κιόλας. Όμως, η βάση πληροφοριών που χρειάζεται κανείς για να διαμορφώσει τη δικιά του προσωπική άποψη και να μην μεταφέρει απλά τις απόψεις κάποιων άλλων τώρα διαμορφώνεται, για αυτό θα ήταν προτιμότερο να είναι κανείς πιο επιφυλακτικός με την έκφραση απόλυτων απόψεων και να μη βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους. 

Κωνσταντίνα Τεμηρίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου