Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΩΓΗΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ


Το κίνημα αρωγής δεινοπαθούντων είναι κατά βάση μια πρωτοβουλία. Είναι παρ όλα αυτά και δράση. Πρόκειται λοιπόν για ένα κίνημα που δεν χρειάζεται γραφεία και προσωπικό για να λειτουργήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση για προσφορά βοήθειας και κυρίως θάρρος. Θάρρος γιατί μάθαμε να φοβόμαστε το διαφορετικό και έτσι λίγοι από εμάς θα καταφέρουν να πλησιάσουν ένα δεινοπαθούντα για να τον υποστηρίξουν. Μακάρι να βγω εσφαλμένος…
Το Κ.Α.Δ. λοιπόν δίνει τη λύση σε όσους έχουν το πρόβλημα, άλλα και σε όσους θέλουν να βοηθήσουν και δεν ξέρουν πως. Παρακάτω καταγράφεται ένας κατάλογος Μ.Κ.Ο. που έχουν φιλανθρωπικά κίνητρα. Εσείς από τη πλευρά σας λοιπόν το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε αυτούς τους συνδέσμους στο κινητό σας τηλέφωνο (όσοι έχετε), και την επόμενη φορά που θα σας «επιτεθεί» κάποιος ζητώντας σας λεφτά, με την καλή διάθεση που πιστεύω ότι προδιαθέτετε μπορείτε κάλλιστα να παραπέμψετε τον εκάστοτε φτωχό, τοξικομανή ή θύμα εκμετάλλευσης και οποιασδήποτε άλλης κακομεταχείρισης στους προαναφερθέντες οργανισμούς, ή αν κρίνετε πως ο ίδιος δεν είναι σε θέση να κάνει το «σωτήριο» τηλεφώνημα, πάρτε τη κατάσταση στα χεριά σας. Πάρτε εσείς τηλέφωνο και καταγγείλτε το πρόβλημα, και να είστε σίγουροι πως βοήθεια θα έρθει. Πάντα έρχεται αρκεί να τη φωνάξουμε. Δεν πρέπει να ναι τόσο δύσκολο.
Ας κάνουμε λοιπόν
«μόδα» κάτι διαφορετικό για μια φορά. Κάτι που δε θα ωφελήσει τόσο εμάς όσο εκείνους. Δείτε το σαν αφορμή να αποδείξουμε στη κοινωνία και κυρίως στους εαυτούς μας ότι πλέον δε θα κρυβόμαστε πίσω από φτηνές δικαιολογίες και πίσω από ασήμαντες μικροφοβίες. Αν πιστεύετε πως έχετε δικαιώματα, οφείλετε να αναγνωρίζετε και να παλεύετε για τα δικαιώματα των άλλων.

 
Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Θεσσαλονίκης (2310 805 905)

Ομάδα Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών (2310 241 015)

Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (Ο.Κ.Ε.Α.) (2310 388 366)
Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Κακομεταχείρισης (2310 281 091) (2310 555378)

Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Γραμμή
SOS κατά της σωματεμπορίας (800 11 14400)

Χαμόγελο του Παιδιού (1056)



Του Αλέξανδρου Γκορόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου