Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΡΙΤΣΙΑ... ΠΡΟΣΕΞΤΕ!


EΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΟ
   Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων η ενδυμασία μας οφείλει να αγγίζει σχεδόν πάντα τα όρια της τελειότητας και της υπερβολής. Και γιατί αυτό; καθώς δεν θέλουμε να περνάμε ΑΠΑΡΑΤΗΡHΤΕΣ μέσα στο –υπερβολικά στολισμένο- γιορτινό περιβάλλον .Είναι ανεπίτρεπτο τα μπαλκόνια ,οι δρόμοι και οι βιτρίνες των μαγαζιών να είναι πιο λαμπερές από εμάς έτσι; Ακολουθούν  λοιπόν ορισμένα βήματα που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στην πιο λαμπερή και όμορφη  –κατά τη γνώμη μου-  περίοδο του χρόνου.
DO’s:
  √ Βασικό στοιχείο του ντυσίματος μας αποτελούν τα παλτό! Τι παλτό θα φορεθούν λοιπόν φέτος; Η απάντηση είναι πολλά και διαφορετικά σχέδια και χρώματα! Αρχίζουμε και λέμε : παλτό μίνι ή στο ύψος των μοιρών. ΓΟΥΝΑ και ΔΕΡΜΑ  - κλασσικά  κάθε χειμώνα  αλλά  ειδικά φέτος οι σχεδιαστές τα εκτιμούν ιδιαιτέρως.. – είτε παλτό εξ ολοκλήρου φτιαγμένα από αυτά είτε στοιχεία γούνας και δέρματος στον γιακά ,στα περιγράμματα ,στα κοψίματα. Γραμμές ΑΥΣΤΗΡΕΣ, ΡΕΤΡΟ αλλά και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ και από την άλλη ΦΑΡΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΨΙΜΑΤΑ και ΑΝΑΛΑΦΡΑ. Παλτό με V τελείωμα με ,εμφανή ή μη, ζώνη στη μέση ,με χρώματα άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε σκούρα. Πορτοκαλί ,κίτρινο ,κόκκινο και γήινες αποχρώσεις  (προτιμότερη η απόχρωση της ελιάς) είναι αυτές που θα φορεθούν φέτος το χειμώνα! Βέβαια, Χριστούγεννα είναι μας επιτρέπεται να φορέσουμε και το κιτρινάκι και το κοκκινάκι ,μη διστάσετε!
√ Όσον αφορά το μείζον θέμα των εμφανίσεων στο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ,φέτος ενστερνιζόμαστε την τάση του back-to-black! Οι σχεδιαστές  τίθενται ακράδαντα υπέρ του μαύρου ,πιο συγκεκριμένα με στοιχεία μαύρου διάφανου που συναντάται σε maxi φούστες ,αλλά και maxi ή mini φορέματα .
√ Ακόμη για τις βραδινές σας εμφανίσεις οι σχεδιαστές προτείνουν  βολάν! Φορέματα ,φούστες και μπλουζάκια με βολάν στην μέση θα φορεθούν  πολύ φέτος .Το μήκος των φορεμάτων θα είναι κοντό και προτιμάται στα χρώματα άσπρο και μαύρο .Οι μπλούζες, κλειστές στο μπούστο ,σχηματίζοντας διακριτικό και άλλοτε πλατύ χαμόγελο .
 √ Φέτος τα Χριστούγεννα ,όπως προανέφερα , αρέσουν πολύ οι γούνες τις οποίες δεν συναντάμε μόνο σε παλτό. Η γούνα-γιλέκο είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ που οφείλει να βρίσκεται σε κάθε γυναικεία ντουλάπα! Είναι ένα αξεσουάρ «passé partout» ,καθώς έχει την ικανότητα να συνδυάζεται με στυλ και outfit όλης της ημέρας ! Μπορείτε να φοράτε ένα γιλέκο-γουνάκι ,είτε αληθινό είτε οικολογικό, πάνω από το δερμάτινο ή τζιν μπουφανάκι σας, μαζί με την καλή σας βελουτέ φόρμα και μια μεγάλη δερμάτινη τσάντα κατά την διάρκεια των γιορτινών σας εξορμήσεων στην αγορά .Αργότερα όταν αρχίσει να σουρουπώνει και ετοιμάζεστε να βγείτε για τον απογευματινό σας καφέ προτιμήστε κολάν ή τζιν με γαλότσες ή UGG και από πάνω το γουνάκι σας .Τέλος κατά την βραδινή σας έξοδο η γούνα-γιλέκο θα συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση σας ,καθώς σε συνδυασμό με το λαμπερό σας ντύσιμο  –λόγω της εποχής-  θα δώσει διαφορετικό τόνο και στυλ στην εμφάνιση σας .

√ ΝΥΧΙΑ-ΒΑΨΙΜΟ-ΧΤΕΝΙΣΜΑ : υπερβολές …μην ξεχνιόμαστε !Το Harper’s Bazaar προτείνει μανό με γκλίττερ σε κόκκινο ,χρυσό ,ασημί ,μαύρο, ανθρακί ,ακόμη και σε μωβ! Απαραίτητο στοιχείο του μακιγιάζ σας ,στα δυο σημαντικότερα event των χριστουγεννιάτικων  διακοπών (Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά) , πρέπει να αποτελεί το κόκκινο  κραγιόν ,ματ κραγιόν ή lip gloss .Το χρώμα αυτό θα φορεθεί φέτος όπως και κάθε χρόνο στα ρεβεγιόν .Τελικά, η συμβουλή μου για τα μαλλιά έγκειται στην πρωτοτυπία! Μαζέψτε τα πάνω σε έναν εντυπωσιακό και περιποιημένο κότσο. Εάν συνηθίζετε να τα αφήνετε ελεύθερα επειδή τα μαζεμένα μαλλιά σας φαίνονται  πολύ επίσημα ,τολμήστε το ,καθώς το πιο επίσημο «το τραβάει η ατμόσφαιρα!». Λέμε «ναι» στα σκουφάκια ,κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων περιπάτων μας , ενώ συνεχίζουν να μας αρέσουν οι πλεξούδες σε όλα τα σχέδια .Για τις βραδινές μας εξόδους θα πρότεινα να «σπάσουμε» το ίσιο μαλλί γυρνώντας  το και σχηματίζοντας ανάλαφρες και ανέμελες μπούκλες ,τις οποίες μπορούμε να τοποθετήσουμε στο πλάι , αφήνοντας  ακάλυπτο ένα μέρος του λαιμού μας ,το οποίο μπορούμε να κοσμήσουμε με ένα μακρύ εντυπωσιακό  σκουλαρίκι .
DON’T’S:
 x Μην το παρακάνετε. Είπαμε η υπερβολή ενδείκνυται για την συγκεκριμένη περίοδο ,στα πλαίσια του γιορτινού κλίματος και του ψύχους που επικρατεί, αλλά μέχρι και η υπερβολή έχει τα «όριά» της και είναι αρεστή έως ένα σημείο .Οπότε ακολουθήστε τις συμβουλές μου συνετά!

   Αυτές ήταν οι συμβουλές μου για τις εμφανίσεις των Χριστουγέννων  ,σύμφωνα με το star.gr , το harper’s bazaar, το cosmopolitan και το Marie Claire. Ελπίζω να σας βοήθησα …θα τα ξαναπούμε στο επόμενο τεύχος!

Της Γιώτας Μπερτσιμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου